Hamur İşleri-Pratik Kayseri Yağlamasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri-Pratik Kayseri YağlamasiHamur İşleri-Pratİk Kayserİ YaĞlamasi ![]() PRATİK KAYSERİ YAĞLAMASI Bayram çok yogun ve yorucu geçtiği için, bu aralar hep pratik tariflere yöneldim galiba ![]() ![]() Kayseri yağlaması daha önce yediyseniz bilirsiniz, mantıya benzer çok güzel bir yemektir ,tadına doyum olmaz, bu ise onun 5-10 dk içinde hazırlayabileceğiniz pratık bir versiyonu,klasik olanın tadı biraz daha güzel tabi ama vaktiniz yoksa canınız bu tarz bir yemek çektiyse denemenizi öneririm![]() Ben bu tarifi blog arkadaşlarımdan safran da gördüm ve hemen denedim,sonuç çok güzel oldu![]() ![]() MALZEMELER-3-4 Kişilik- -2 adet hazır bazlama-ben bim de satılanlardan aldım,bir arkadaş hazır satılan tortilla hamur ile yapmış bence o da güzel olabilir- -200 gr kıyma -1 adet büyük soğan -1 adet domates -1kaşık salça -tuz,karabiber, pulbiber -1 kase yoğurt -2 diş sarmısak YAPILIŞ -Soğanı ince doğrayın,kıymayla beraber kavurun,rende domates ve salçayı ekleyin Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin ve 10-15 dk daha pişirin Klasik yağlamada oldugu gibi bunun da kıymasının sulu olması gerekiyor![]() -Bazlamaları ortadan ikiye kesin ve bir servis tabağına bir parçasını yerleştirin,üzerine kavurdugunuz kıymadan dökün,bütün katları bu şekilde hazırlayın ![]() -En üste sarmısaklı yogurt koyun ve kalan kıymadan 1-2 kaşık dökün,maydanozla süsleyin ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]()
|
|
|
|