Balkabaklı Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Börek TarifiBalkabaklı Börek Tarifi Balkabaklı Börek Tarifi - Balkabaklı Börek Nasıl Yapılır - Balkabaklı Börek Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Adet Yufka 1,5 Kilogram Bal Kabağı 1 Su Bardağı Şeker (Arzuya Göre Arttırılabilir) 2 Su Bardağı Ceviz (iç) 1 Paket Vanilya 1 Su Bardağı Süt Yarım Su Bardağı Zeytinyağı yada 200 gram margarin Balkabaklı Börek Nasıl Yapılır? 1 Balkabaklarını dilimleyin ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin![]() 2 Ceviz içini iyice ezerek küçük parçalar haline getirin ![]() 3 Rendelenmiş kabağı ceviz içi, şeker, tarçın ve vanilya ile iyice karıştırın![]() 4 Bir kapta yağ ile sütü iyice karıştırın![]() 5 Yufkayı tezgaha genişçe yayın, yağ ve sütlü karışımı sürün ardından balkabaklı karışımı içerisine yayın![]() 6 Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayın![]() 7 Yufkayı rulo yaparak katlayın ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın![]() 8 Aynı işlemi diğer yufkalar içinde tekrarlayın![]() 9 Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin![]() Not: Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|