Peynirli Tepsi Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Tepsi Böreği TarifiPeynirli Tepsi Böreği Tarifi Peynirli Tepsi Böreği Tarifi peynirli börek tarifi - tepsi böreği nasıl yapılır Malzemeler, Hamuru için, * 1 su bardağı ılık süt * Yarım su bardağı ılık su * 2 yemek kaşığı sıvıyağ * Çeyrek paket yaş maya * 2 çay kaşığı şeker * 2 çay kaşığı tuz * 4 su bardağı un Yağlamak için, * 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş) * Yarım çay bardağı sıvıyağ Üzeri için, * 1 adet yumurta sarısı * 1 yemek kaşığı sıvıyağ İç Harcı için, * 2 kalın dilim beyaz peynir Hazırlanışı, 1 Yoğurma kabında; mayayı, şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin![]() 2 Süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun![]() 3 Hamur toparlanınca unlanmış masaya alıp 5-10 dakika iyice yoğurun![]() 4 Hamuru 8 bezeye ayırın![]() 5 Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın![]() 6 Üzerini tereyağ+sıvıyağ karışımıyla bolca yağlayıp üstüste koyun![]() 7 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin![]() 8 En üste gelen ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun![]() 9 Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin![]() 10 İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp peynir koyun![]() 11 Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin![]() 12 30 dakika kadar tepsi mayalanması için bekletin![]() 13 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve yumurta sarısını karıştırın![]() 14 Karışımı fırça ile böreğin üzerine sürün![]() 15 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin![]() 16 Dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|