Diyabetik Mini Cheesecake Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyabetik Mini Cheesecake TarifiDiyabetik mini cheesecake tarifi Diyabetik mini cheesecake tarifi Şubat 21, 2010 — jibek ![]() ♥ SELAMÜN ALEYKÜM ♥ Sizleri biraz korku, biraz açlık, birazda maldan, candan ve hasılattan eksiklik ile imtihan edeceğiz müjdele o sabırlılara! Onlar başlarına bir musibet geldiğinde, “biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz” derler İşte onlar varya, Rablerinden mağfiret ve rahmet onlaradır İşte hidayete erenler de onlardır! (Bakara 155-156-157)Dostlarım! Bana daha uzunmuş gibi gelen bir haftanın ardından kavuştuk çok şükür Bu imtihan dünyasında, herbirimiz zaman zaman sıkıntılardan hastalıklardan nasibimize düşeni yaşıyoruz Dünyada, dayanılmaz acılarla muhattap olan onca müslüman varken sıkıntımı arz etmekten hâya ederim, ayrıca geçmez gibi görünen sıkıntılara bile, Allah’ın ve Rasûlü’nün müjdeli ayet ve hadisleriyle teselli olabilmek tevekkül etmek ne büyük şeref, Rabbim hepimizi onlardan eylesin Rahman’ın sayısız lûtuflarından bir diğeri ise, müslümanın müslümana gıyabında ettiği duayı kabul buyurmasıdır Vedûd (c c ) ismi celilinin tecelli ettiği dostlarıyla gönül bağı kurdurduğu için, günahsız dille yaptığınız dualarınızdan nasiplendirdiği için sonsuz hamd-u senâlar olsun Hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum, Allah sizlerden razı olsun… Sizleri daha fazla hüzünlendirmeden konuyu tatlıya bağlamak istiyorumDİYABETİK MİNİ CHEESECAKE (peynirli kek) ![]() Bu hafta sizlere cheesecake tarifi hazırladım Genelde cheesecake’nin yapılışı zor gibi bilinir ama püf noktalarına dikkat edilerek yapılırsa ortaya leziz bir pasta çıkıyor Öncelikle, cheesecake’nin çeşitleri ve yapılış aşamasındaki hassas detaylarıyla ilgili bilgiler vermek istiyorum Hepinizin bildiği gibi Cheesecake, adından da anlaşılacağı üzere peynir ağırlıklı ve taban hamuru, orta dolgu kısmı ve sosu olmak üzere 3 katmandan oluşan bir pasta türüdür![]() İki çeşit cheesecake yapma usulü vardır: 1 Fırınlanmış (en makbülü ve klasik olanı budur)![]() 2 No bake, yani pişirilmeden jelatinle hazırlanan ve buzdolabında bekletilerek yapılan çeşidi![]() Ağızda erimesinin yanında tok bir kıvamı olması için, su oranı düşük bir peynir seçilmesi çok önemlidir Tercih edilen peynir türleri ise: Almanya’da “mascarpone” (peynirden ziyade, kaymak tadındadır Cheesecake ve Tiramisunun ana malzemesidir)![]() İtalya’da “ricotta” (taze lor) ![]() Amerika’da “philadelphia” (meşhur New York tarzı cheesecake bu krempeynirden yapılıyor) Türkiye’de “pınar beyaz” kullanılmaktadır![]()
İnşaAllah kelepçeli kalıpta philedelphia peynirle yaptığımda onu da sizlerle paylaşırım![]() Taban hamuru genelde hazır kepekli bisküvi ile hazırlanır Ben, daha sağlılı ve hafif olması için hamurunu kepekli undan kendim yapmayı tercih ettim ayrıca, ağır krem peynir yerine hazır pakette ricotta “taze lor” kullandım Benim kullandığım taze lor, hafif pütürlü ve kuru bir tadı olduğu için kremayla karıştırıp ipeksi kaymak tadını yakalamaya çalıştım![]() Bu ayrıntılardan sonra tarifimize geçebiliriz ![]() 6′lı orta boy muffin kalıbı için ![]() Malzemeler Taban hamuru için:
Cheesecake’in yapılışı:
http://cahidejibek wordpress com |
|
|
|