Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, tarifleriköy, yemek

Yemek Tarifleri-Köy Ekmeği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri-Köy Ekmeği






Yemek Tarifleri-Köy Ekmeği
Köy Ekmeği




Ekmek icin baslangic hamuru:
1/4 + 1/4 + 1/4 kap un
3 yk + 3 yk + 2 yk ilik su

Hamur:
7 gr kuru maya
1 tk seker
1/4 kap ilik su

3 kap un
1 tk tuz
1 kap ilik su

Ekmek hamurunu yapmaya baslamak icin; Ilk gun cam bir kap icinde 1/4 kap un ile 3 yk ilik suyu iyice karistirin Uzerini ortun ve oda sicakliginda birakin

Ikinci gun, uzerine 1/4 kap un ile 3 yk suyu katin hepsini birlikte karisitirin Uzerini ortun ve oda sicakliginda birakin

Ucuncu gun, uzerine 1/4 kap unu ve 2 yk suyu ilave edin, hepsini birlikte iyice karistirin Uzerini ortun ve oda sicakliginda bekletin

Dorduncu gun ekmek hamuru yapmak icin baslangic hamurunuz hazir Kucuk bir tasin icinde maya, seker ve 1/4 kap ilik suyu karisitirin 10 dakika bekletin, maya kopuk kopuk olsun

Buyuk bir kabin icine un ve tuzu eleyin Uzerine kopuk kopuk kabarmis mayali karisimi, 1 kap ilik sutu ve 3 gunde hazirladiginiz hamuru ilave edin Karisitirip yogurun ve biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin Yumusak ve putursuz olana kadar 10 dakika yogurun

Hamuru unlanmis bir tepsiye yerlestirin Uzerine un serpin ve elinizle sivayin Temiz bir mutfak havlusu ile ortun Ilik bir yerde 2 saat* bekletin Hamurun iki misli buyuyecektir

Hamuru biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin Eliniz ile uzerine bastirip gazini cikarin 3 dakika kadar yogurun ve oval bir sekil verip uzerine gene un serpin Temiz bir mutfak havlusu ile ortup 40-45 dakika hamur iki misli olana kadar bekletin

Firin tepsisine parsomen kagidi koyun, uzerine misir unu veya un serpin Yavas bir sekilde, hamuru bozmadan tepsinin uzerine gecirin Jilet veya keskin bir bicak ile uzerine bir kac tane 1 cm derinliginde cizikler atin Piserken hamurun icindeki buharin disari cikmasina yardim edecektir

Firini 425 F getirip isitin Firina dayanikli bir tasin icine koydugunuz suyu firinin en altina yerlestirin Tepsiyi de firinin orta katina yerlestirin Yaklasik 40 dakika kadar pisirin Ekmegin altina vurdugunuz zaman tok bir ses cikartiyorsa ekmeginiz hazir demektir Ekmek kesme tahtasi veya metal raf uzerine yerlestirip dilimlemek icin bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.