![]() |
Yemek Tarifleri-Köy Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri-Köy EkmeğiYemek Tarifleri-Köy Ekmeği Köy Ekmeği ![]() Ekmek icin baslangic hamuru: 1/4 + 1/4 + 1/4 kap un 3 yk + 3 yk + 2 yk ilik su Hamur: 7 gr kuru maya 1 tk seker 1/4 kap ilik su 3 kap un 1 tk tuz 1 kap ilik su Ekmek hamurunu yapmaya baslamak icin; Ilk gun cam bir kap icinde 1/4 kap un ile 3 yk ilik suyu iyice karistirin ![]() ![]() Ikinci gun, uzerine 1/4 kap un ile 3 yk suyu katin hepsini birlikte karisitirin ![]() ![]() Ucuncu gun, uzerine 1/4 kap unu ve 2 yk suyu ilave edin, hepsini birlikte iyice karistirin ![]() ![]() Dorduncu gun ekmek hamuru yapmak icin baslangic hamurunuz hazir ![]() ![]() ![]() Buyuk bir kabin icine un ve tuzu eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru unlanmis bir tepsiye yerlestirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin ![]() ![]() ![]() ![]() Firin tepsisine parsomen kagidi koyun, uzerine misir unu veya un serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Firini 425 F getirip isitin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|