Etli Ekmek-Yöresel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Ekmek-YöreselEtli ekmek-yöresel Kastamonu Etli Ekmeği Malzemeler Hamur İçin 5 su bardağı un
[*]Yumurta, un, su ve tuzu karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun Hamuru 1 saat kadar dinlendirin [*]Soğanları rendeleyin Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları karıştırın Marmelat gibi sürülebilecek kıvama gelene kadar su ilave edin [*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde veya tavanız büyükse biraz daha büyük bezeler yapın Her bir bezeyi 3-4 mm inceliğinde açın İçine yarım ay şeklinde harç sürün ve ikiye katlayın Ekmeğin kenarını elinizle bastırarak yapıştırın [*]Ekmeği kızmış olan teflon tavaya yavaşça bırakın Altı pişince spatula ile çevirin Çevirdikten sonra pişmiş tarafı sıvıyağ veya tereyağı ile yağlayın Diğer tarafıda pişince ekmeğinizi tabağa alın Soğuk bir içecekle servis edin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() Yufka açılınca yarısına kıymalı harç koyulur![]() Ve kenarlarına bastırarak kapatılır ![]() Daha sonra sacın üzerinde iki tarafı yağlanarak pişirilir ![]() ![]() |
|
|
|