Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, ekmek, kepekli

Kepekli Cevizli Ekmek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Cevizli Ekmek






Kepekli Cevizli Ekmek
KEPEKLİ CEVİZLİ EKMEK

Malzeme
• 3 su bardağı kepek unu
• 1,5 su bardağı beyaz un
• 40 gr yaş maya
• 1 su bardağı iyi dövülmüş ceviz
• 2 çay kaşığı tuz
• 1,5 su bardağı su
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
• 2 çorba kaşığı kepek unu

Hazırlanışı
Mayayı 1,5 su bardağı ılık suda eritin, kepek ununu beyaz unu ve tuzu kuru bir zemin alın, unun ortasını havuz gibi açıp suda erimiş mayayı, iri dövülmüş cevizi ve sıvı koyun, malzemeleri karıştırıp yoğurun Ilık bir yerde yarım saat değerlendirdiğiniz hamuru bir iki kez daha yoğurup 6 eşit parçaya bölün Hamur parçalarını uzun somunlar halinde şekillendirin Yulaf ezmesini iki çorba kaşığı kepek unu ile karıştırın Somunları karışımın içinde yuvarlayın, karışımın somunlara iyi yapışması için somunları elinizle hafif ıslatabilirsiniz Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Ekmeklerin üzerine bıçakla derin bir çizgi çizin 200 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.