Sebzeli Antrikot |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Antrikotsebzeli antrikot güveçte sebzeli antrikot Malzemeler- 1 kg dana antrikot - 2 adet orta boy patates - 2 adet orta boy patlıcan - 2 adet orta boy kabak - 2 adet havuç - 2 orta boy soğan - 3-4 diş sarımsak - 3 adet sivri biber - 3-4 tane orta boy domates - 1 adet küçük boy konserve mantar - 2 yemek kaşığı tamek domates salçası - 1 çaykaşığı tamek biber salçası - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı tane karabiber - 1 çorba kaşığı un - zeytinyağı ve ayçiçek yağı TarifÖncelikler soğanları julyen olarak doğradıktan sonra zeytinyağı ve ayçiçek yağını karıştırarak büyük derin bir tencerede kavuruyoruz Ardından ezdiğimiz sarımsaklarımızı tenceremize ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz Ardından sebzelerin sertlik derecesine göre öncelikle küp küp doğranan havuçlar ardından patatesleri bir kaç dakka soteledikten sonra yine küp küp doğradığımız patlıcanlarımız ve kabaklarımızı da ekliyoruz İri iri doğradığımız biberleri de ekledikten sonra sıra konserve mantarımızı eklemeye geliyor Küçük mantarların olduğu konserveyi tercih ettiğiniz takdirde mantarları doğramadan yalnızca bir iki su yıkayıp tenceremize ekliyoruz Tencerimizin kağağını kapatıp kendi sularında kısık ateşte beş on dakika pişirip renkleri dönmeye başladığında domateslerimizi kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayarak tencereye ilave ediyoruz Ve 1 su bardağı kaynar suyu ekleyerek tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz Biftek büyüklüğünde aldığımız antrikotlarımızı tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırdıktan sonra yüksek ateşte 2 yüzü de kızarıcak şekilde kızartıyoruz Bu işleme etleri dağlamak diyoruz Yani ete lezzetini veren suyunun içinde hapsolmasını sağlıyoruz Sebzelerimiz piştikten sonra küçük bir tencereye suyunu süzüyoruz Süzdüğümüz suya salçamızı ve unumuzu ekleyip karıştırıyoruz Unun topaklanmaması için bu işlemi çırpma teliyle yapmanızı tavsiye ederim Koyulaşan sosumuzun içine kızarttığımız etlerimizi ilave edip etleri sos ile birlikte 5-10 dakika pişiriyoruz Bu işlemin ardından tek kişilik porselen güveçlerimize önce bir parça et sonra ayırdığımız sebzelerimiz ve son olarak da sostan bir çay bardağı ölçüsüne yakın güvecimize ekledikten sonra güveçlerimizi fırına veriyoruz Yaklaşık bir 15 dakika da fırında pişen yemeğimize son olarak da kaşar rendeleyip kaşarlar kızardıktan sonra servis edebiliriz Tel tel pişmiş tereyağlı bir pilavla servis ettiğinizde oldukça lezzetli bir akşam yemeği olacaktır Afiyetle yemeniz dileğiyle![]()
|
|
|
|