![]() |
Kuzu Güveç Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Güveç Tarifi YapılışıKuzu Güveç Tarifi Yapılışı Kuzu Güveç Tarifi kuzu güveç nasıl yapılır - güveçte kuzu - güveç tarifi Malzemeler: 1 kg kuzu eti - 3 soğan - 3 havuç - 3 patates - 3 domates - 10 sivri biber - 2 dolmalık kabak - 1 su bardağı İç bezelye - 1 Çorba kaşığı salça - 2 Çorba kaşığı sıvı yağ - Kekik - Tuz, karabiber Yapılışı: Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() Salçayı da katıp iki dakika daha kavurduktan sonra; domates, tuz ve kekiği ekleyin ![]() ![]() ![]() Diğer yanda havuç ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın ![]() ![]() Et piştikten sonra, bir kevgir yardımıyla süzerek alın ![]() ![]() Tuz ve karabiberi ekleyip, güveçteki malzemeleri hafifçe karıştırın ![]() ![]() Orta derecede ısıtılmış fırına vererek 15-20 dakika (domates ve biberler pişene kadar) pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|