![]() |
Hac Ve Umre Dualari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hac Ve Umre DualariHac ve umre dualari HAC VE UMRE DUALARI HAC VE UMRE'YE NİYETLENİRKEN DUA YAPACAĞIMIZ DUALARI ÖNCEDEN BELİRLEMELİ Dua, ibadetin özü ve kulun kendini Rabb’ine en iyi ifade etme vesilesidir Bu sebeple orada duasız ve ibadetsiz bir anımız bile olmamalıdır Yapacağımız duaları, okuyacağımız evrad u ezkarı şimdiden belirlemeli, dua mecmuaları, cevşen, tesbihat, Delâilül Hayrat gibi evrad kitaplarını yanımıza almayı ihmal etmemeliyiz Ayrıca ellerimizi her açtığımızda kendimizden önce âlem-i İslâm için dua etmeli, Müslümanların fakirlik, cehalet, zulüm, tefrika ve her türlü mağduriyetten kurtulmaları için yürekleri dağlayan dualar etmeliyiz Ülkemizin birliği ve düzeninin muhafazası, anarşi ve terörün def olması için de avuçlarımızı açmalı ve gözyaşlarımızı ceyhun etmeliyiz "Rabbiniz (şöyle) buyurdu: Bana dua edin, size icabet edeyim" (Mü'min: 60) "(Ey Muhammed) Kullarım sana, benden sorarlarsa, ben şüphesiz onlara pek yakınım Bana dua edenin duasını bana dua ettiği anda işitir, ona karşılık veririm" (Bakara: 186) "Dua ibadetin ta kendisidir" (Ebu Davut, Tirmizi)"İbadetin en üstünü duadır" (Hakim) HAC VE UMRE'YE NİYETLENİRKEN EDİLMESİ GEREKEN DUA (SEYYİDÜ'L-İSTİĞFAR) "Allah'ım! Sen Rabbim'sin Sen'den başka ilah yoktur Beni yarattın ve ben senin kulunum ve gücüm yettiğince Sen'in ahdin üzereyim Yaptıklarımın şerrinden Sana sığınırım Benim üzerimde olan nimetini biliyor ve günahlarımı itiraf ediyorum Beni bağışla, zira Sen'den başka hiç kimse günahları bağışlamaz" (Buhari, Müslim, Şeddad b Evs'ten, Nesai es-Sünen el-Kübra: 4847, 10416) |
![]() |
![]() |
|