Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amacı, ilkelerinin, wilson

Wilson İlkelerinin Amacı Nedir?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar sabahtan beri arıyorum bir türlü bulamadım artık kafayı yicem inanın Ben mi yanlış arıyorum yoksa hiç bir yerde mi bu yazı yok anlayamadım Wilson ilkelerini bilen birisi açıklayabilir mi lütfen çok ihtiyacım var

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Merhaba tabii ki yardımcı olmak isteriz daha önce benimde böyle bir araştırmaya ihtiyacım olmuştu word belgeleri arasında buldum şanslıymışsın gerçekten :P Wilson ilkeleri aynen şu şekilde ;

Devletler arası kalıcı bir barış sağlamak ve bu amaca yönelik milletler arası bir barış teşkilatı kurmaktı Ayrıca toplumların geleceklerinin kendileri tarafından tespit edilmesini (self determination) öngörüyordu

İngiltere ve Fransa’nın tutumu

Wilson Prensipleri ilk bakışta İtilaf Devletlerinin çıkarlarına ters düşüyordu Buna rağmen İtilaf Devletleri, Wilson Prensiplerini kabul ettiklerini ve bu prensiplere uyacaklarını bildirdiler

Savaşın bitiminden sonra, İngiltere ve Fransa, Mondros Ateşkes Antlaşması ve Paris Barış Konferansı ile Wilson Prensiplerini dikkate almayarak kendi çıkarlarına uygun düzenlemeleri gerçekleştirmeye çalıştılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Bu kadar hızlı cevap vermenizi gerçekten beklemiyordum çok sağolun sinem hanim beni tarih hocamızın şerrinden kurtardınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com