![]() |
Wilson İlkelerinin Amacı Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Wilson İlkelerinin Amacı Nedir?Arkadaşlar sabahtan beri arıyorum bir türlü bulamadım artık kafayı yicem inanın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Wilson İlkelerinin Amacı Nedir?Merhaba tabii ki yardımcı olmak isteriz daha önce benimde böyle bir araştırmaya ihtiyacım olmuştu word belgeleri arasında buldum şanslıymışsın gerçekten :P Wilson ilkeleri aynen şu şekilde ; Devletler arası kalıcı bir barış sağlamak ve bu amaca yönelik milletler arası bir barış teşkilatı kurmaktı Ayrıca toplumların geleceklerinin kendileri tarafından tespit edilmesini (self determination) öngörüyordu İngiltere ve Fransa’nın tutumu Wilson Prensipleri ilk bakışta İtilaf Devletlerinin çıkarlarına ters düşüyordu Buna rağmen İtilaf Devletleri, Wilson Prensiplerini kabul ettiklerini ve bu prensiplere uyacaklarını bildirdiler Savaşın bitiminden sonra, İngiltere ve Fransa, Mondros Ateşkes Antlaşması ve Paris Barış Konferansı ile Wilson Prensiplerini dikkate almayarak kendi çıkarlarına uygun düzenlemeleri gerçekleştirmeye çalıştılar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Wilson İlkelerinin Amacı Nedir?Bu kadar hızlı cevap vermenizi gerçekten beklemiyordum çok sağolun sinem hanim beni tarih hocamızın şerrinden kurtardınız |
![]() |
![]() |
|