![]() |
Kırmızı Etin Yararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Etin YararlarıKırmızı et ciddi rahatsızlıkları beraberinde getirdiği gibi doğru tüketildiğinde sağlığa da faydalı oluyor ![]() ![]() ![]() Öncelikle aşağıdaki tablomuzda 100 gram kırmızı etin besin değerlerini inceleyecek olursak ; KALORİ(cal) PROTEİN(gr) YAĞ(gr) KOLESTEROL(mgr) KALSİYUM(mgr) 282,3 24,7 17,64 90,58 10,58 İçerdiği besin öğeleri ve değerleriyle , vücudumuzun günlük ihtiyaçlarını karşılamada ne denli önem teşkil ettiğini biraz daha iyi kavramış olacağımızı umuyorum ![]() Kırmızı Et, protein yönünden oldukça zengin bir besin maddesidir ![]() ![]() ![]() * Canlıların büyümeleri, üremeleri, kalıtım özelliklerinin bir nesilden diğer bir nesile taşınması protein içeren besinlerin aracılığı ile olur ![]() * Canlı varlıkları , çeşitli hastalıklara karşı koruyan antikorlar gibi önemli maddeler de protein yapıdadır ![]() * Hücrelerimize glikoz (şeker) alımını sağlayacak enerji dengesini sağlayan insülin protein yapıdadır ![]() * Saç ve tırnak yapımızı meydana getiren keratin de protein yapısındandır ![]() * Kasların büyük kısmı da miyozin ve aktin denilen protein türlerinden meydana gelir ![]() Kırmızı Et , bebek ve özellikle de çocuklar için en önemli besin kaynaklarından biridir ve en yüksek derecede demir ihtiva eden gıdadır ![]() ![]() ![]() Peki bu mucizevi gıda tüm tüketiciler için aynı faydaları sağlıyor mu ? Evet ama hayır sevgili arkadaşlar? ?Ne demek yani şimdi bu?? dediğinizi düşünüyor ve ekliyorum ; yukarıdaki paragraflarda da değindiğim gibi , bu ince çizgiyi oluşturan tek büyük etken bilinçli tüketimdir değerli Vettürk okurları ![]() Bildiğimiz gibi et , hayvansal kaynaklı bir besin grubu içinde iken aynı zamanda içeriğinde doymamış yağları bulundurur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değerli okurlarım , bütün bu yazıdan şu sonuçları çıkarmamız gerekiyor ; Bu kızıl mucizeyi , kesinlikle günlük ihtiyaçlarımızın sınırlarını ve sağlık durumumuzu göz ardı etmeden doktorlarımızın da önerileri doğrultusunda tüketmeliyiz ![]() Cemil ŞAHİN |
![]() |
![]() |
|