![]() |
Türk Yıldızları |
![]() |
![]() |
#1 |
bukettt
|
![]() Türk Yıldızları1971-1992 yıllarında sürekli faaliyet gösteren bir akrotim teşkil edilmemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1993'te ikili eğitime başlanmış ve yapılması tasarlanan akrobasi hareketleri denenerek, beş sortilik bir uçuş sonunda istenen sonuca ulaşılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gösteri ardından FİLO staüsü kazanan TÜRK YILDIZLARI dünyanın en genç süpersonik akrobasi takımı olarak kendinden söz ettirmeyi başarmıştır ![]() Ağustos 1993'te Eskişehir 1nci Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nca uçak tadilat/boya faaliyetleri başlatılmıştır ![]() ![]() TÜRK YILDIZLARI akrotimine tahsis edilen 9 adet NF-5 ve 1 adet NF-5 B uçağında yapılan tadilat ve değişiklikler Temmuz 1994'te bitirilerek birliğine teslim edilmiştir ![]() 5 Ekim 1994 tarihinde Diyarbakır 8nci Ana Jet Üs Komutanlığı F-16 Aktivasyon törenleri ile Ankara'da 29 Ekim 1994'teki Cumhuriyet Bayramı törenlerinde gösteri uçuşu yaparak kamuoyuna tanıtılmıştır ![]() TÜRK YILDIZLARI Eskişehir'de icra edilen Distant Thunder-95 tatbikatının 20 Nisan 1995 tarihindeki gözlemci gününde yerli ve yabancı konuklara ilk yedili gösterisini yapmıştır ![]() 2003-2004 Eğitim ve Öğretim yılında gösterinin etkinliğini arttırmak maksadı ile gösteri paketini 8'li kola çıkarmak maksadıyla çalışmalara başlanmıştır ![]() TÜRK YILDIZLARI 8'li paket olarak ilk gösterisini 30 ![]() ![]() ![]() TÜRK YILDIZLARI 200ncü gösterilerini 03 ![]() ![]() ![]() 134ncü Akrotim Filo Komutanlığı şu anda bünyesindeki 11 pilot ile gösterilerine devam etmektedirler |
![]() |
![]() |
|