07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalbe Faydalı Yiyecekler
Beslenme sağlığa her açıdan fayda ve zarar sağlıyor Beslenmenizi doğru şekilde düzenleyerek doğru şekilde beslenebilir, kalp hastalıklarına karşı korunabilirsiniz Uzmanların kalp sağlığı için tavsiye ettiği beslenme şeklini bu yazımızda okuyacaksınız
Soğan
Soğan ve sarımsak, kalbinizin sağlığı için canla başla savaşan yiyeceklerdir Soğanın içerdiği maddeler, kolesterolün oksitlenip damarların duvarlarına zarar vermesini engeller
Sarımsak
Sarımsak, kandaki kolesterol oranını düşürür Kan pıhtılarının damarları tıkamasını engeller Araştırmacılara göre, her gün 1 diş sarımsak kalbi korumak için yeterli
Elma
Günde 1 elma yerseniz, kalp hastalıklarından korkmanıza gerek kalmaz Elmada bulunan ve pectin adı verilen lif, kendisini kolesterole bağlar Böylece kolesterolün damarlardan geçmesini önler Elma düzenli olarak yenilirse, kalp hastalığına yakalanma tehlikesi azalır Vitamin açısından da zengindir
Tane fasulye
Kuru, tane fasulye türlerinin harika besinler oldukları kesin Her gün 1-2 fincan kuru fasulye yerseniz, kısa sürede kandaki kolesterol miktarı azalır Ayrıca, kuru fasulye kolesterol gibi damarları tıkayan maddelerin birikmelerini önler
Domates
Domatesin kırmızı renk almasını sağlayan likopen isimli bileşim, damarlarda kolesterolün birikmesini önlüyor
Ispanak
Demir içermese de kalp hastalıklarına ve yüksek tansiyona karşı birebirdir Kolesterolün damarlara yerleşmesini önler Ayrıca ıspanak, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri içerir, kan basıncını düşürür Greyfurt
C vitamini deposu olan greyfurt, 80 kalori içerir Ayrıca içi pembe olan greyfurda renk veren madde, damarları kolesterolün tahribatından koruyan bir antioksidandır
Yulaf
Yulaf ve yulaf gevreği, kolesterolün bir numaralı düşmanlarıdır Yulaftaki lif kendisini kolesterole bağlar ve kolesterolü vücut sisteminden dışarı çıkartır Günde 1/2-1 fincan yulaf yerseniz, kanınızdaki kolesterol miktarı yüzde 20 oranında azalır
Çay
Çayın içerdiği bir madde, damarların çeperlerindeki kolesterolün birikmesini önlüyor, ayrıca kan pıhtılarının damarları tıkama olasılığı azalıyor
|
|
|