![]() |
Geğirme Neden Olur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Geğirme Neden Olur?Geğirme her insanın başına gelen durumlardan birisidir ![]() ![]() ![]() Mide ağrısının tedavisinde en önemli basamaklarından biri de diyettir ![]() Diyette protein içeriği arttırılırken yağ içeriğinin azaltılması beklenir ![]() ![]() İki saatte bir olacak şekilde diyet düzenlenmeli ve bunu sağlayabilmek için iş yerinde arabada çantada kolay taşınacak besinler bulundurulmalıdır ![]() ![]() ![]() Sıvılar çok soğuk veya çok sıcak olmamalı ve bir kere de hızlıca tüketmek yerine yudum yudum yavaşca içilmelidir ![]() Mide asidinin uyarılmasını önlemek için acılı baharatlar domates portakal mandalina greyfurt limon gibi turunçgiller ve onların suları karbonatlı içecekler (gazoz kola vs ![]() ![]() ![]() Alkol özofagus irritasyonuna neden olduğu ve mide asidini arttırdığı için mutlaka kısıtlanmalıdır ![]() ![]() Yağda kızartmalar yağlı etler mayonez ve soslar kaymak krema gibi aşırı yağlı yiyecekler ile yağda kızartmalar açma poğaça yağlı börekler reflü şikayetlerini arttırır ![]() ![]() ![]() ![]() Yemekleri pişirme şekli de önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Mide ağrısını provoke eden faktörlerden biride şişmanlıktır ![]() ![]() Dar giysiler ve sıkı kemerler şikayetleri arttırdığı için önerilmez ![]() ![]() ![]() ![]() benim size önerim ; bizzat bir gastroenteroloji uzmanına muayene olarak gerekli tetkikleri ve tedavinizi yaptırmanız olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|