![]() |
Doğal Protein Kaynakları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğal Protein KaynaklarıProteinler vücudumuzun gelişiminde büyük önem taşıyorlar ![]() ![]() ![]() Hayvansal ve bitkisel besinler, içerdikleri proteinin miktarı ve kalitesi bakımından farklılık gösterir ![]() ![]() Et, süt gibi besinlerdeki proteinin %80-85 i, kuru baklagil ve tahıllardaki proteinin %50-70`i, anne sütü ve yumurtadaki proteinin %100`ü kullanılabilmektedir ![]() Et, süt ve yumurta gibi besinlerden aldığımız hayvansal proteinler, büyüme ve hücrelerin onarımı için gerekli tüm amino asitleri içerir ![]() Bu nedenle hayvansal proteinlere yüksek kaliteli proteinler denir ![]() ![]() ![]() Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagiller, fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar ve buğday, pirinç, mısır gibi tahıllar da protein içerir ![]() Değişik amino asitleri içeren bu besinlerin proteininden daha iyi yararlanmak için bu besinleri birleştirerek yemek gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|