Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karağandı, kazakistan

Karağandı - Kazakistan

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karağandı - Kazakistan

Karağandı Hakkında - Karağandı Kazakistan - Karağandı Coğrafyası - Karağandı Resimleri

Karağandı, (Kazak Türkçesi: Қарағанды, Rusça: Караганда) Kazakistan'ın Karaganda yönetim biriminin (oblast) yönetim merkezi şehir Aynı adı taşıyan önemli kömür havzasının ortasında yer alır

Kazakistan'ın ikinci büyük kenti olan Karaganda adını, çevredeki bozkırlarda bolca yetişen çalımsı bitkilerden alır 1856'da yerleşime açılan kentte, ertesi yıl yakınlardaki bakır işletmesinin gereksinimlerini karşılamak amacıyla küçük çaplı kömür madenciliği yapılmaya başladı Madencilik 1920'lerde bırakıldıysa da 1931'de demiryolu hatlarının yapımının tamamlanması ve Karaganda Havzasının, Urallar'daki sanayi işletmelerinin gereksinimlerini karşılayacak üç ana kömür havzasından biri olarak ilan edilmesi üzerine yeniden önem kazandı Karaganda, 1934'te şehir, 1936'da da yönetim biriminin merkezi yapıldı

II Dünya Savaşı sırasında Stalin'in emriyle bölgeye yerleştirilen Volga Almanları'nın 1990'lı yıllarda Almanya'ya göç etmesiyle nüfusu % 14 azaldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com