Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dişbudak, fraxinus

Dişbudak (Fraxinus Sp. L.)

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dişbudak (Fraxinus Sp. L.)

DİŞBUDAK

Trakya, Doğu ve Batı Karadeniz Bölgesi, Marmara ve Ege Bölgesi'nde yayılış gösterir Türüne göre maksimum boyu 10-30 m arasında değişebilen dolgun ve düzgün gövdeli yuvarlak tepeli ağaçlardır Ülkemizde 4690 hektar koru, 743 hektar baltalık dişbudak ormanı bulunmaktadır Genellikle sulak ya da derin toprağa sahip yerlerde bulunur Olgun bireyleri gri kabuklu ve derin çatlaklıdır Genellikle elips ve kenarları ince dişli olan yaprakları, bir sap üzerinde birarada bulunur Beyaz çiçekleri salkım, meyveleri de dar ve uzun şerit şeklindedir

Türkiye'de doğal olarak yetişen üç türü ;

Adi dişbudak (F Excelsior, Y),
Sivri meyveli dişbudak (F Angustifola, Y),
Çiçekli dişbudaktır (F Ornus, Y)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com