Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
börülce, fabaceae

Börülce - Fabaceae

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Börülce - Fabaceae

Börülce - Fabaceae - Börülce Hakkında

Börülce (Vigna unguiculata), baklagiller (Fabaceae) familyasından fasulyeye benzer bir tarım bitkisi Taze fasulye şeklinde yemekleri yapılabileceği gibi salata olarak ta tüketilebilir

Börülce 2n=22 kromozomludur İyi gelişmiş kazık bir köke sahiptir Tek yıllık otsu bir bitkidir Yaprakları 3 yaprakçıktan oluşan bileşik yaprak şeklindedir Çiçekler yaprak koltuklarından çıkar Börülce tohumlarının meyveye bağlandığı yerde renkli halkası vardır

Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir Ayrıca, azot ve nişasta da içerir

Börülcenin Faydaları: Göğüs ve akciğere faydalıdır İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir Cinsel arzuyu arttırır Yanıklara sürülürse faydası görülür Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur Kansızlığa iyi gelir

Börülce nasıl kullanılır? Börülce yemeği, salatası ve turşusu yapılarak tüketilmesinin yanı sıra haricen yanıklarda kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com