Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitki, değildir, mantarlar

Mantarlar Neden Bitki Değildir

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mantarlar Neden Bitki Değildir

Mantar Neden Bitki Değildir - Mantar Hakkında - Mantar Nasıl Bitkidir

Bazılarınız sadece başlığa bakarak ne yani mantar hayvan mı? diye yorumlar yapabilir Ama mantar ne bitki, ne hayvan nede mikroskobik canlıdır Mantarlar hem mikro organizma, hem hayvan, hem de bitki özelliklerini taşır

Mantarlar (Fungi), çok hücreli ve tek hücreli olabilen ökaryotik canlıları kapsayan bir canlılar alemi ve şapkalı mantarların tümüne halk arasında verilen genel addır

Halk arasında Küf mantarı, Pas mantarı, Rastık mantarı, Maya mantarı, Mildiyö mantarı, Şapkalı mantarlar, kav mantarı, Puf mantarı gibi çeşitli isimlerle anılan bütün mantarlar, mantarlar (Fungi) alemi içersinde incelenirler Latince Fungi mantarlar, Fungus ise mantar anlamındadır

Dünyanın heryerinde bulunurlar Fazla nemli yerlerde daha çokturlar Yeryüzünde 1,5 milyon kadar mantar türü olduğu düşünülmekte ise de günümüzde sadece 69000 kadar türü tanımlanmıştır Çoğu insan, mantarların bitki olduğunu düşünmektedir, ancak mantarlar bitki değildir Çünkü, mantarlar kendi besinlerini üretemezler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com