Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
benefşe, menekşe

Menekşe - Benefşe

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Menekşe - Benefşe

Menekşegiller familyasından; çiçekleri tek renkli, bir veya çok yıllık otsu bir bitkidir Yaprakları yürek biçiminde ve hemen hemen sapsızdır Genellikle az veya çok koyu renkli olur Beyaz renklileri de vardır İlkbahar aylarında çiçek açar

Faydası : Terletir Vücuda rahatlık verir Kanı temizler Vücutta biriken zehirlerin atılmasını sağlar Nikris ve romatizmada faydalıdır Kabızlığı giderir Sıracada faydalıdır Cilt hastalıklarında da kullanılır

Lapası yaraların iyileşmesini sağlar Menekşe yağı, egzama ve uyuzu tedavi eder Boğmaca ve boğaz ağrılarında faydalıdır Sulu temriyeleri de tedavi eder

Alıntı Yaparak Cevapla

Menekşe - Benefşe

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Menekşe - Benefşe

Hercai menekşelerin hepsi eşit büyüklükte olmayan ve her birinde genellikle iki ayrı renk bulunan, beş tane kadifemsi taç yaprakları vardır Taç yapraklarının arkasında, balözü içeren birer uzantı ya da mahmuz bulunur Çiçeğe gelen arılar bu tatlı sıvıya ulaşabilmek için daha büyük olan en alttaki taç yaprağa konarlar Böylece arılar balözünü emerken çiçeğin erkek organlarında bulunan çiçek tozları da arıların tüylerine yapışıp kalır Arıya yapışmış olan çiçek tozlarının aynı çiçekteki dişi organın tepeciğine bulaşmasını önlemek üzere tepeciğin üzeri koruyucu bir kapakla örtülüdür Ama arılar bir çiçekten uçup başka bir hercai menekşe çiçeğine konduklarında, balözü emebilmek için bu kapakçığı hortumlarıyla açarlar ve bir önceki çiçekten getirdikleri çiçek tozlarının bir bölümünü dişi organın tepeciğine bırakırlar Böylece çiçekler döllenerek meyveye dönüşürler Meyve olgunlaştığında çatlayarak kayık biçiminde üç parçaya ayrılır ve içindeki tohumları çevreye saçar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com