Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, camphora, cinnamomum, kafur

Kafur Ağacı - Cinnamomum Camphora

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kafur Ağacı - Cinnamomum Camphora

Kafur ağacı - Cinnamomum camphora - Kafur ağacı Faydaları - Ağaç Türleri

Kafur ağacı (Cinnamomum camphora), defnegiller (Lauraceae) familyasından vatanı, Güney Çin, Güney Japonya ve Formoza gibi uzak doğu olan, 20-30 m uzunluğa ulaşabilen, tabii ormanlar meydana getiren ağaç türü

Kafur ağacı uzun yıllar (2000 yıl) yaşar Tropik bölgelerde kültürü yapılır Ağacın yaprağında, gövde kabuğunda ve odununda bulunan yağ hücrelerinde Camphora (kafur) meydana gelir ve yaşlı gövdelerde yarıklar içersinde kristalleşir Sonra dal ve gövdelerinin su buharı distilasyonu ile kafur elde edilir

Kafur elde edilmesi

20-25 yaşlarındaki ağaçların odunu kesilip, uçucu yağ elde edilir Bu uçucu yağ, soğukta bekletilince kafur kristallenerek çöker, süzülerek temizlenir Tablet veya prizmatik kristaller halinde ticarete çıkarılır Tabii kafur, monoterpenik bir maddedir Suni kafur rasemiktir ve pinenden çeşitli işlemlerle hazırlanır

Kullanıldığı yerler

Kalp ve solunum antiseptiği olarak, çoğunlukla yağlı enjeksiyonları halinde kullanılmaktadır Akciğer ve solunum yollarında antiseptik bir etki yapar Bu sebeple kafur taşıyan preparatlar buğu olarak veya kafur merhemleri, göğüs ve sırta sürülerek kullanılır

Kafur, sabun ve selüloit sanayiinde de kullanılmaktadır Türkiye'de yılda 10-15 ton kadar kafur ithal edilmektedir Kafur ağacı bir tropik bölge bitkisi olduğundan, Türkiye'de yetiştirilememektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com