Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
callistemon, çalısı, citrinus, fırça

Fırça Çalısı - Callistemon Citrinus

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fırça Çalısı - Callistemon Citrinus

Fırça Çalısı - Callistemon Citrinus - Ağaç Çeşitleri

Latince adı : Callistemon citrinus
Türkçe adı : Fırça Çalısı, Limon At Kuyruğu

İngilizce adı : Bottle Brush
Genel Özellikleri : 4-5m boylanan, yavaş büyüyen herdem yeşil bir ağaççıktır

Ağaç Formu : İnce, sık ve sarkık dallı, Dağınık tepelidir

Yaprak özellikleri : Yaprakalr almaşık dizilişli, şeritsi-mızrak biçimli, ucu sivri, orta damar belirgin, kenarları tam ve koyu yeşildir Yapraklar ezildiğinde limona benzer bir koku yayar

Meyva/Tohum : Meyveler kapsül meyve durumunda, odunsu ve yumurta biçimlidir
Çiçek rengi : Çiçekler genç sürgünlerin ucunda, silindirik biçimdedir Erkek organlar uzunca, fırça gibi ve parlak kırmızı renklidir Temmuz-Ağustos ve Kasım'da olmak üzere yılda iki kez çiçeklenir

Bakım isteği : Kanaatkar bir bitkidir Budamaya yatkındır

Işık/gölge durumu : Bol güneşli ortamları sever

Toprak ve su isteği : Havalanması iyi kumlu, organik maddece zengin topraklarda yetişir

Diğer ek bilgiler : Kuraklığa ve su baskınlarına dayanıklıdır Düzenli sulandıklarında çiçek verimi artar Soğuğa dayanıklı değildir Ülkemizde tüm sahil kesimlerinde yetişebilir

Yurt dışı dağılımı : Anavatanı Avustralya'dır
Üretimi : Tohum ve çelikle üretilebilirTohum ile üretilenler peyzaj açısından kaliteli bireyler oluşturmazlar Yazın yarı sert çelikle camekanda üretilebilirler
Ekonomik değeri : Peyzaj açısından değerli bir bitkidir

Kullanım Alanları ve peyzaj değeri : Park ve bahçelerde tek veya gruplar halinde, çit olarak, kap içinde balkon ve terslarda kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com