Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
chioggia, savaşı

Chioggia Savaşı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Chioggia Savaşı

Chioggia Savaşı Hakkında - Chioggia Savaşı Tarihi - Chioggia Savaşı Nedir - 14 Yüzyılda Çatışmalar

Chioggia Savaşı 1376-1381 yılları arasında yapılmış Venedik-Ceneviz Savaşı

Arka plan

Ticari alanda rekabet eden Venedik ve Ceneviz, müttefikleri Milan ve Macaristan'dan alacakları yardımı garanti altına aldıktan sonra birbirlerine 1350 yılından beri sürdürdükleri savaşa tekrar başladılar

Savaşın gelişmesi

İlk olarak Cenevizliler Venedikleileri Pola'da püskürttüler ve amiralleri Luciano Doria öldüğü halde Venedik'e saldırıya geçtiler Venedik'in güneyindeki Chioggia şehrini ele geçirdiler

Venediklilerin boyun eğmesini sağlamak için abluka kuran Cenevizliler, Macarların da aynı şeyi yapmasını sağladılar Vettore Pisani komutasındaki Venedik donanması, Chioggia'ya desteğe geldi ve o da Cenevizlilere baskı sağladı Adriyatik'te gerçekleşen bir dizi donanma savaşından sonra Cenevizliler ağır bir şekilde mağlup oldular Yaklaşık 4000 Cenevizli esir verdiler

Sonucu

Savaştan sonra bir anlaşma imzalandı ve bu sayede gücü kırılan Ceneviz bir daha Venedik'e sorun çıkarmadı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com