Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hastings, muharebesi

Hastings Muharebesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hastings Muharebesi

Hastings Muharebesi Nedir - Hastings Muharebesi Tarihi - Hastings Muharebesi Sonuçları

Hastings Muharebesi 14 Ekim 1066'da Hastings yakınlarında Senlac Tepesinde Normanlar ve İngilizler arasında yapılmış bir savaştır Normanların zaferi ve İngiltere'yi zaptetmesiyle sonuçlanmıştır

Savaş esnasında İngiltere kralı Harold Godwinson ölmüştür(efsaneye göre gözüne giren bir ok sebebiyle) Bu savaşla Normandiya dükü I William İngiltere'yi kontrolü altına almış ve ülkenin ilk Norman kralı Kral I William olarak tahta geçmiştir

Savaşın Nedenleri

Edward Ocak 1066'da öldükten sonra İngiltere'nin en güçlü ailesinden olan Harold Godwinson tahtta hakkı olduğunu iddia etti Davası için yanına bir takım müttefikler aldı Bazı kaynaklar der ki: Edward aslında tahtı kuzeni I William'a verecekti fakat ölüm döşeğindeyken Harold'a verdi William İngiltere üzerinde 15 senedir siyaset tayin ediyordu Harold'ın kral olmasıyla İngiltere'ye savaş açtı İngiltere tahtına geçmeyi planlıyordu

Savaş

William hemen harekete geçti ve Britanya sahiline çıktı Bunu haber alan Harold ordusuyla hemen Doğu Sussex'e hareket etti Ama ordusu çok yorgunduNorman ordusu 8400 kişi idi ve bunları ünlü 2200 Norman Şövalye Atlısı,1700 okçu ve 4500 de piyade oluşturuyorduAnglosakson ordusu ise 7500 piyade idiSavaş Norman okçularını ateşiyle başlar ama fazla etkili olmazÇünkü Anglosaksonların geniş kalkanları onları korumaktaydıSonra Normaların piyadeleri ve süvarileri dalga dalga saldırırAma hepsi püskürtülürNormanlar geri çekiliyormuş gibi yaparlar ve Anglosaksonlar hemen saldırıya geçer fakat Senlac tepesinde tüm Norman ordusu geri döner ve Norman Şövalye Atlıları Anglosaksonları yenerler

Sonuçlar

* İngiltere'nin fethi ilk ve son olarak fethi gerçekleşti

* Modern İngiltere doğdu

* Ortaçağın en büyük savaşlarından biri oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com