![]() |
Atatürk'ü İyi Anlamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ü İyi AnlamakATATÜRK'Ü İYİ ANLAMAK "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir ![]() ![]() M ![]() ![]() ![]() Atatürk, gerek etkileyici kişiliği, gerekse ahlaki meziyetleri ile tüm dünyanın kalbinde taht kurmuş, eşsiz bir liderdir ![]() ![]() Cumhuriyet tarihimiz süresince, kritik dönemler atlatan milletimiz, bir çok problemin üstesinden, yalnızca Atatürkçü düşünceye ve milliyetçi-muhafazakar kimliğe sahip çıkmakla gelinebileceğini artık kavramış durumdadır ![]() ![]() ![]() Atatürk, bir konuşmasında "Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir"1 diyerek, Cumhuriyetin kurulması ve bekası için "insanca" yaşamanın önemine dikkat çekmiştir ![]() ![]() Şüphesiz, Atatürk dünyada benzerine az rastlanan bir liderdir ![]() ![]() ![]() "İki Mustafa Kemal vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Bizlerin yapması gereken ise Atatürk'ün ilkelerini daima ayakta tutmak, milletçe bu konuda bilinçlenmek ve onun gösterdiği güzel ahlakı örnek almaktır ![]() ![]() Atatürk'ü iyi anlamak; sadece onun şahsına yönelik övücü konuşmalar yapmak, sözlü olarak takdir etmekle değil, kendisinin milletinden ne istediğini anlamak, fikir yapısını ve ilkelerini hayata geçirmek demektir ![]() "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir ![]() ![]() İşte bu kitabın yazılmasındaki amaç; insanı insan yapan ahlaki değerleri Atatürk'ün sözlerinden alıntılarla anlatmak, bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanması, Devletimizin ve milletimizin bekası için "güzel ahlakın" şart olduğu konusunda genç nesilleri bilinçlendirmektir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk'ü İyi Anlamak |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ü İyi AnlamakPaylaşımın için saol Didemcigim yeri dolmayacak eşsiz kişilerden biri ![]() ![]() ![]() M ![]() ![]() Atatürkün bu sözü anlamlı ve çok güzel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk'ü İyi Anlamak |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ü İyi AnlamakBenim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir) ![]() evet ablacığım ,atatürkün bu sözü çok anlamlı vede güzel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Atatürk'ü İyi Anlamak |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ü İyi Anlamak"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir ![]() ![]() M ![]() ![]() DİDEM ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|