Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dede, diyarbakır, efsanesi, ismail, ziyareti

İsmail Dede Ziyareti Efsanesi - Diyarbakır

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsmail Dede Ziyareti Efsanesi - Diyarbakır

İsmail Dede Ziyareti Efsanesi hakkında bilgiler - İsmail Dede Ziyareti Efsanesi

Yöre: Diyarbakır

İsmail Dede ile arkadaşları, atlarıyla Diyarbakır'a giderken Ambar köyü yakınlarında eşkıya saldırısına uğramışlar Eşkıyalar, diğer arkadaşlarını yaralayıp İsmail Dede'nin de kulaklarını kesmişler Yarası hafif olanlardan birisi, atına atlayarak köye haber vermeye giderken arkasından rüzgar gibi gelen 3 kurt, onu geçerek köye doğru gitmişler Yaralı haberci, köye geldiğinde; İsmail Dede'yi kulaklarından kan sızarak kapısının önünde oturur bulmuş O zaman yolda gördüğü kurtların dedeyi getirdiğini anlamış Şu anda İsmail Dede'nin mezarı değil, evi ziyarettir Dilek dilenir, adak adanır Kesilen adak kurbanın kellesi ile postu, evde oturanlara bırakılır; kalan kısmı, yoksullara bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com