Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
oğlu, perseus, zeusun

Zeus'un Oğlu Perseus

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zeus'un Oğlu Perseus

Perseus - Perseus Hakkında - Perseus Kimdir - Zeus'un Oğlu

Perseus, Yunan mitolojisindeki önemli kahramanlardan biridir Herakles'in ataları arasında yeralan Argoslu bir kahramandır

Babası Poseidon annesi ise Akrisios kızı Danae'dir Perseus'un büyük babası Akrisios bir kahine gidip bir erkek çocuğunun olup olamayacağını sorar Kahin ona kızı Danae'nin bir erkek çocuğu olacağını ve bu çocuğun onu öldüreceğini söylerKorkuya kapılan ve kehanetin gerçekleşmesinden korkan Akrisios, yeraltına bronzdan bir oda yaptırarak kızını oraya hapseder Zeus bronz odanın tavanıdaki bir yarıktan altın damlası şeklinde içeriye sızar ve genç kızla beraber olur Bu birleşmeden Perseus doğar

Perseus, Athena tarafından Gorgonlardan Medusa'yı öldürmekle görevlendirilir Athena ve Hermes ona bu zor görevinde yardımcı olan tanrılardır Perseus, Gorgoların (Stheno, Euryale ve Medusa) yerine gider Onları uyurken bulur Bu üç kızkardeş arasında yalnız Medusa ölümlüdürBu nedenle Perseus sadece onun başını kesip götürebileceğini anlar Gorgolar, boyunları ejderha pullarıyla korunan, yaban domuzu gibi dişleri olan dişi canavarlardı Bronz elleri ve altın kanatları vardı Üstelik bakışları o kadar güçlüydü ki baktıkları her şeyi taşa çeviriyorlardı Medusa'nın kesilen kafasından Pegasus (Kanatlı at) , Khrysaor adlı bir dev çıktı Perseus medusanın başıyla Polydektesi taşlandırmıştırDaha sonra medusanın başını Athenaya teslim etmiştirDönüş yolunda Andromeda'yla karşılaştı ve ona aşık oldu Bu güzel genç kızın annesi Kassiepeia, Nereus kızlarından daha güzel olduğunu söylediği için [Hades] i kızdırdı Yer altı tanrısı, bu bölgeye bir deniz canavarı musallat etti Canavarı öldürmek koşuluyla kurban olarak sunulan genç kızı kurtaran Perseus, daha sonra kızla evlendi ve Tiryns kralı oldu(Yunanistanda antik bir kent)mutlu bir yaşam sürdü

• Perseus ve Andromeda

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com