Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evi, opera, sidney

Sidney Opera Evi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sidney Opera Evi

Sidney Opera Evi Mimarı - Sidney Opera Evi Resimleri - Sidney Opera Evi Hakkında - Sidney Opera Evi Özellikleri

Kent Sydney
Mimar Jørn Utzon
Kapasite 5532 koltuk
Tür Opera Binası
Açılış tarihi 1973

Sidney Opera Evi, (Sydney Opera House) Sidney'in sembolü ve 20Yüzyıl'ın en ünlü yapılarından biri Danimarkalı ünlü mimar Jørn Utzon bu eseriyle 2003 Pritzker Mimarlık Ödülünü kazanmıştırUNESCO dünya kültür mirasına eklenmiştir
Ölçüler
Bina 183 m uzunlukta ve 118 m genişlikte olup 1,8 hektarlık bir alanı kaplar Benzersiz çatısı 67 m ye kadar yükselir ve İsveç'ten getirilmiş 1056000 adet beyaz seramik fayansla bezenmiştir 580m adet beton ayak, yerin2222m kadar derinine inerek yaklaşık 160000 ton ağırlığındaki yapıyı taşırlar

İç düzenleme

Opera binası 5 tiyatro salonunu içerir Bunlar, 2679 koltuklu Concert Hall (Konser salonu), 1547 koltuklu Opera Theatre (Opera tiyatrosu), 544 koltuklu Drama Theatre, 398 koltuklu Playhouse ve 364 koltuklu Studio Theatre 'dır Yapının toplam 1000 odası vardır Bunlar içinde 5 tane prova stüdyosu, 60 tane soyunma odası, 4 lokanta, 6 bar ve çok sayıda hatıra dükkânı vardır 25000 kişilik bir şehirin ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik kapasitesine sahiptir ve elektrik kablolarının uzunluğu 645 km dir

http://wwwmain-boardeu/her-telden-ml#post4640834

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com