Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, küsküt

Küsküt Ağacı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Küsküt Ağacı

Küsküt - Küsküt Bitkisi - Küsküt Özellikleri - Küsküt Ağacı Hakkında

Bodur mürver (Sambucus ebulus) sapına dolanmış Cuscuta europaea
Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Angiosperms
Takım: Solanales
Familya: Convolvulaceae
Cins: Cuscuta
L
Diğer adları
Cinsaçı, Bağboğan
Türler

Pakistan'da akasya ağacını bütünüyle sarmış küsküt

Küsküt (Latince Cuscuta), kahkahaçiçeğigiller (Convolvulaceae) familyasından klorofilsiz bir asalak bitki cinsi

Fulya, kekik, yonca veya ısırgan otu üzerine sarılıp büyür Bitki genç iken tohumdaki besleyici maddeleri çabucak bitirip tüketir Kökü yoktur Sapları pembe reklidir Yaprakları ise renksiz pullar halinde kısır kalmıştır Asalak bitki, komşusu olan bitkiye saplarıyla tutunmak zorundadır Destek alacağı böyle bir bitkileri dikkatle arar, bulur Topraktan çıkar çıkmaz spiral biçiminde büyümeye başlar Bir destek bulduğu anda kendini kurtarmış sayılır Eğer böyle bir destek bulmazsa kendi kendini yemeye başlar: Genç bitki, sapının alt bölümlerini ölümle başbaşa bırakır ve buradaki organik maddelerle beslenerek yeniden destek aramaya koyulur Desteği bulur blumaz ona bütün kuvetiyle sarılır ve emici hortumlarını geçirir

Alıntı Yaparak Cevapla

Küsküt Ağacı

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Küsküt Ağacı

hayat dediğin nedirki,iki kapılı bir oda misali birinden girer öbüründen çıkarsın
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com