Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biberi, habeş

Habeş Biberi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Habeş Biberi

Habeş Biberi Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Habeş Biberi Hakkında - Habeş Biberi Faydaları - Habeş Biberi Yetiştiriciliği

(Xylopia aethiopica)

Annonaceae familyasındadır

Diğer adları Selim tohumu, Gine biberi

60-70 cm gövde çapıyla 15-30 metre yükselebilen yapraklarını dökmeyen bir ağaçcıktırTropikal Afrika kökenlidirHabeşistan’ın yanı sıra Gana ve Senegal’de de bulunur

Tarihte Afrika’da karabiber yerine kullanılmıştırAncak 16yy’dan başlayarak Hindistan’dan karabiberin gelmeye başlaması bunun önemini biraz azaltmıştırKokulu, reçineli,hafif acı , karabiberle muskat cevizi karışımı bir lezzeti vardır

Çok orijinal bir karabiber gibidir3-5 cm uzunluk ve 6 mm genişliğinde esmer siyah bir fasulyeye benzeyen meyvelerden içindeki 5-8 adetlik tohumlar belli olurYetiştiği bütün ülkelerde baharat olarak kullanılır

Öğütülüp elenerek iri parçalar ayrıldıktan sonra sofraya sunulurBatı Afrikaya özgü yerel yemeklerde , çorbalarda özellikle yer alırHabeş birbirinden hazırlanmış ve ticari olarak dünyanın büyük marketlerinde satışa sunulmuş olan sos özellikle deniz ürünlerine büyük bir lezzet katarBileşiminde eterik yağ, yağın bileşiminde pinen, sineol,terpineol,terpinen,paradol,bizabolen,linalo l,mirtenol,felandren bulunur

Kokulu kökleri solucanları ve bağırsaktaki diğer parazitleri dökmek için kullanılır

Ezilip dışardan uygulanan meyveleri romatizma ağrılarını giderirMeyveler ayrıca kozmetik sanayinde de kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com