Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karaciğer, otu

Karaciğer Otu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karaciğer Otu

Karaciğer Otu Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Karaciğer Otu Yetiştiriciliği - Karaciğer Otu Hakkında - Karaciğer Otu Bitkisnin Faydaları

KARACİĞER OTU

(Hepatica triloba yada Anemone hepatica)

Düğünçiçeğigiller familyasındandır

5-20 cm boylarında , üç parçalı yaprakları olan şubat- haziran aylarında 2-3 cm çapında 6-10 taçyapraklı mavi,pembe, yada beyaz çiçekler açan , rizomu sayesinde çok yıllık otsu bir bitkidirKırmızı lekeli , üç parçalı karakteristik yaprakları doğrudan rizomdan hareketle çıkar ve kış boyunca kurumazlar ;yeni yapraklar çiçek açılışından sonra çıkarYaprakların karaciğere benzerliği metafizik çağrışımlar uyandırır

Çiçekler altı gün açılı kalırlar Çiçeğin tohumlarını karıncalar sağa sola taşırlar;üremesi böyle olur

1000-2400 metre yükseklikler arasındaki yaprak çürüntülü ormanlarda, kayalıklarda , kalkerli topraklarda yetişir

Bitkinin yapraklarının karaciğer rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılırBu amaçla yüzyıllarca kurutulmuş yapraklardan demlenen çay içilmiştir

Karaciğerin yanında , safra kesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıkları için de kullanılırİdrar arttırıcı etkisi vardır

Dikkat aşırı dozdan kaçınmalı ve hekim denetimi olmadan kullanmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com