Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeklerin, için, solmaması, vazodaki, öneriler

Vazodaki Çiçeklerin Solmaması İçin Öneriler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vazodaki Çiçeklerin Solmaması İçin Öneriler

Çiçek Neden Solar - Çiçeklerin Solmaması İçin Öneriler - Çiçeklerin Bakımı - Vazodaki Çiçeğin Bakımı

Genelde hediye olarak saksıda değil de vazo da çiçekler tercih edilir Şık bir buket bazen sizin için çok önemli bir hatıradır ve olabildiğince uzun ömürlü olmasını istersiniz Bunun için sizlere birkaç tavsiyemiz olacak, bu tavsiyelerle güzel buketlerinizi vazonuzda daha uzun zaman tutabileceksiniz

İlk önerimiz vazonuzun cam olması, bunun yanında vazonun içini temiz tutmak da önemli

Vazoya konulacak su miktarına gelince Bir buket için ortalama yarım litre su yeterli olacaktır, bu iki su bardağına tekabül eder Tabi buketiniz büyükse orantısal olarak ne kadar su koymanız gerektiğini kendiniz hesaplayabilirsiniz

Burada önemli olan vazoya aşırı su koymamaktır Dalları su altında bırakırsanız, dallar su içinde yumuşar ve çiçek su çekemez Vazonun dibinde 4-5 parmak su olması idealdir, bu da zaten 2-3 bardak suya tekabül eder Suyu hemen biter ya da kirlenir diye düşünebilirsiniz, ancak vazodaki suyu 3-4 günde bir değiştirirseniz bundan kurtulursunuz Bu da çiçeğinizin ömrünü uzatmaya yardımcı olur

Ayrıca çiçeğin suyun içinde kalan kısımlarındaki yaprakları temizlemek, 3 günde bir dalların altını 3-4 santimetre kadar bıçakla çarpaz şekilde kesin Aynı zamanda kesme çiçek besinini suda eritebilirsiniz, bu işlem de vazodaki çiçeğinizin ömrünü uzatır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com