Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asparagus, densıflorus

Asparagus Densıflorus

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Asparagus Densıflorus

Asparagus Densıflorus - Asparagus Densıflorus Bitkisi - Asparagus Densıflorus Bitkisi Hakkında

ASPARAGUS DENSIFLORUS "SPRENGERI"

(Çıtır, Kuşkonmaz)

Herdem yeşil otsu bir bitkidir Sürünücü veya tırmanıcı olup, dalları 1-2 m uzunluğundadır Küçük çengel şeklinde dikenleri vardır Çiçekleri çok küçük, gösterişli ve beyaz pembemsi renktedir 1 cm çapındaki çileksi meyveler parlak kırmızıdır Çiçeklenme mevsimi yaz başlarıdır Anavatanı Güney Afrika'dır Direkt ışığı sevmez, ancak, bol dolu ışık ihtiyacı vardır Ortamda iyi bir hava sirkülasyonunun bulunması da gereklidir Kuru, geçirgen ve zengin toprakları sever Düzenli bir sulama yapılmalıdır Bir iç mekan bitkisi olarak duvar saksılarında veya sıcak iklimlerde duvar örtücü olarak kullanılır İlkbaharda kök ayırmasıyla veya tohumla üretilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com