Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayvası, eşme

Eşme Ayvası

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eşme Ayvası

Eşme Ayvası Meyvesi - Eşme Ayvası Bitkisi - Eşme Ayvası Bakımı - Eşme Ayvası Nedir - Eşme Ayvası Bilgiler

Orijini

Anadolu

Ağaç Özellikleri

Ağaçlar orta kuvvette gelişim gösterir Çok ağır, aşırı kireçli ve fazla geçirgen olan toprakların dışında kalan birçok toprak tipinde düzenli sulama yapıldığı taktirde yetiştiriciliği rahatlıkla yapılabilir Toprak PH ının 6 – 7 civarında olması arzu edilir Aşırı kumlu ve nemsiz topraklarda yetiştirilen meyveler kuru ve boğucu, ağaçlar ise kısa ömürlü olurlar 10 ile 1000 metre rakım arasında her bölgede yetiştirilir

Meyve Özellikleri

Meyvesi yuvarlak, sapa doğru biraz uzunca, orta sulu, et dokusu gevşek, mayhoş tatlı olup boğuculuğu azdır Ülkemizdeki ayva bahçelerinin büyük çoğunluğu bu çeşit ile kurulmuştur Ortalama 300 gram ağırlığındadır

Hasat Zamanı

Ayva hasadı çeşitlere ve bölgelere göre değişmekle birlikte genellikle Eylül ayının ikinci yarısı veya Ekim ayında yapılır Meyvenin depo ömrünü uzatmak için hasat elle ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır Ayrıca ayvada geç yapılan hasatta meyvenin depo ömrünün kısalması üzerine doğrudan etkilidir Bu nedenle zamanında ve doğru yöntemle hasat önemlidir

Tozlayıcılar

Kendine verimlidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com