![]() |
Dikensiz Böğürtlen Nasıl Sulanmalıdır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dikensiz Böğürtlen Nasıl SulanmalıdırDikensiz böğürtlen nasıl sulanmalıdır Böğürtlen meyvesinde iyi verim alabilmek için sulama , önemli faktörlerden birisidir ![]() ![]() ![]() ![]() Az geçirimli topraklarda fazla su birikimi köklerde hastalıklara ve ölümlere sebep olur ![]() ![]() Sulama; karık, yağmurlama veya damla sulama şeklinde yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dikensiz Böğürtlen Nasıl Sulanmalıdır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dikensiz Böğürtlen Nasıl SulanmalıdırDikensiz böğürtlende gübreleme nasıl yapılmalıdır Gübrelemede, bahçe toprağı analiz yaptırılarak gerekli gübreleme yapılmalıdır ![]() 4 -10 kg saf azot karşılığı azotlu gübre, 5 - 7 kg saf fosfor karşılığı fosforlu gübre, 8 -12 kg saf potasyum karşılığı potasyumlu gübre verilir ![]() Tam verim çağındaki bahçelerde bu miktarlar ilk dikim yıllarında 1/3 ü, ikinci yılda ½ si olarak verilmelidir ![]() Azotlu gübreler genelde amonyum sülfat olarak verilir ancak pH= 5 ![]() ![]() ![]() Azotlu gübreler böğürtlen bitkilerine erken ilkbaharda ve meyve gelişimi sırasında olmak üzere iki defada verilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dikensiz Böğürtlen Nasıl Sulanmalıdır |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dikensiz Böğürtlen Nasıl SulanmalıdırDikensiz böğürtlenin çoğalma metotları dikimi ve budaması nasıl yapılmalıdır OĞALTMA METOTLARI -Kök sürgünleri ile -Uç daldırma ile -Yaprak-göz çelikleri ile -Kök çelikleri ile -Doku kültürü ile DİKİM Dikim yapılacak fidanlar kuvvetli, kökler iyi gelişmiş, hastalıksız olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Fidanlar dikim yerine çamurlu su dolu kovalarda veya ıslak telisler içerisinde taşınmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BUDAMA Diğer önemli uygulamada budama işlemidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kış budamasında gelişmesi en iyi olan 4-5 yeni dal seçilerek diğerleri budamayla çıkarılır ![]() ![]() ![]() Böğürtlenlerde tozlanma arılar vasıtası ile olmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Hasat zamanı meyve sapındaki bu renk değişimine bakarak belirlenebilmektedir ![]() ![]() Yapılan ıslah çalışmaları sonucunda dikensiz böğürtlen elde edilmiştir ![]() ![]() Tüm toprak ve iklim şartlarına adapte olma özelliğine sahiptir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|