Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayezid, merasimi, mustafanın, sünnet, şehzade

Şehzade Bayezid Ve Mustafanın Sünnet Merasimi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehzade Bayezid Ve Mustafanın Sünnet Merasimi

Şehzade Bayezid Ve Mustafa’nın Sünnet Merasimi - Osmanlı Padişahları

Sultan İkinci Mehmed Han, Amasya’dan oğlu Şehzade Bayezid’i, Manisa’dan da Mustafa Çelebi’yi sünnet ettirmek için Edirne’ye getirdi Düğün hazırlıkları yapıldı: Etrafın beylerine, âlimlerine, kâdılarına ve fakirlerine davetçiler gitti Halk Edirne’ye toplandı, şehrin çevresi dolup taştı Padişahın otağını kurdular Padişah da geçip otağına oturdu Önce, âlimler davet olundu Padişahın sağ yanında Mevlâna Fahreddin-i Acemî, sol yanında Mevlâna Alâüddin-i Tûsî, karşısında Sivrihisar’lı Hızır Bey Çelebi, onun yanına Mevlâna Şükrullah oturdu

Hafızlara emrolundu Kur’ân-ı Kerîm okudular Büyük âlimler okunan Kur’ân-ı tefsir ettiler İlmî sohbetler yapıldı Sesi ve okuyuşu güzel olanlar gazeller okudular, uzun uzun sohbetler edildi Meclis, türlü türlü nimetlerle süslendi Her ilim erbabının önüne bir sini şeker koydular

Padişah sonra bunlara hilatlar giydirdi, türlü türlü ihsanlar etti Niceleri fakir gelip, zengin gittiler

İkinci gün fakirler davet olundu Onlar da türlü nimetlere boğuldular, Padişahın ihsanı ile zengin oldular Bundan sonra beyler davet olundu

At koşusu yapıldı, çok ödüller verildi At koşturanın hiçbirisini ödülden mahrum bırakmadılar Kısaca, Sultan Mehmed kendi büyüklüğüne lâyık ne ise onu yaptı

Bu sünnet düğünü 1456/57 yılında Edirne’de Meriç Suyu’nun kenarında yapıldı

Fazilet Takvimi 2012

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com