Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aklar

Aklar Ot

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aklar Ot

Aklar Ot Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Aklar Ot Hakkında - Aklar Otunun Faydaları - Aklar Ot Yetiştiriciliği

(Lyhrum salicaria)

Kınagiller familyasındandır hevhulma,kırmızı hevhulmayada tıbbi hevhulma da denir

50-150 cm boylanabilen ,çok yıllık otsu bitkidirYaprakları bir sap üzerinde uzunca mızrak şeklinde karşılıklı ve tüylüdürHaziran –temmuz aylarında dik gövdesinin ucundan kırmızı ,pembe sümbülümsü toplu çiçekler açarKüçük bir kutucuk halindeki meyveleri agustosta olgunlaşır1500 m yüksekliğe kadar olan dere ve göl kenarında pamuk ve çeltik tarlalarında yetişir

Bitkinin genç sürgünleri ve çiçek uçları haziran –eylül arasında toplanıp gölgede kurutulur Bileşiminde kırmızı boyar madde ,kolin,pektin,şeker,uçucu ve yağlı maddeler, C vitamini bulunurİshale ,egzamaya ,burun kanamasına ve ülsere iyi gelirBunun için çay olarak demlenip içilir

Yara iyileştirici ve kan dindirici olarakta kurutulup toz haline getirilen bitki dışardan uygulanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com