Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antiope

Antiope

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Antiope

ntiope kimdir - antiope efsanesi - dirke kaynağının hikayesiEfsaneye göre Zeus Nykteus'un kızı Antiope'yi baştan çıkarmak için bir gün keçi ayaklı Satyros şekline bürünerek Olympos'tan aşağı inmiş Antiope o sırada yüksek ağaçların gölgesinde uyuyormuş Baştanrı uyurken bu kızın yanına uzanmış ve onunla birlikte olmuş O günden itibaren Antiope karnında iki çocuğun kıpırdandığını hissetmeye başlamış

Fakat kızın babası, kızının kimden hamile kaldığını bilmediğinden kızına çok kötü davranıyordu Bu duruma dayanamayan Antiope bir gün baba evinden kaçarak Sykion'a sığındı Sykion kralı Epopeus bu kaçkın prensese aşık olarak onunla hemen evlendi Bunu duyan Antiope'nin babası üzüntüden kendisini öldürdü Ama ölmeden önce kardeşi Lykos'un Antiope ile kocası Epopeus'tan intikam almasını istedi

Bunun üzerine Lykos hiç vakit kaybetmeden Sykon'a yürüdü ve kral Epopeus'u öldürdü Antiope'yi esir alarak zincire vurdurdu Antiope iki çocuğunu yolda doğurdu ve onları terk etmek zorunda kaldı Birinin adı Zethos diğerinin adı Amphion olan bu çocukları çobanlar bulup büyüttüler Sonra bu iki kardeş Boiotia'ya kral olup Thebai şehrini kurdular

Sykion şehrine götürülen Antiope ise orada kraliçe Dirke'nin işkencelerine maruz kalıyor, bileklerinde kelepçelerle sefil bi hayat sürüyordu Derken bir gün bir mucize eseri bileklerideki zincirler kendiliğinden açıldı

böylece esir hayatından kurtulup Kitheron şehrine çocuklarını bulmaya gitti Çocuklar annelerinin başından geçenleri öğrenince hemen harekete geçip Dirke'yi yakaladılar ve onu vahşice öldürüp parçalanmış cesedini bir kaynağa attılar O günden sonra bu kaynağın adı Dirke Kaynağı oldu

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com