Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afrikası, batı, fransız

Fransız Batı Afrikası

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fransız Batı Afrikası

Fransız Batı Afrikası Hakkında - Fransız Batı Afrikası Tarihi - Fransız Batı Afrikası Konu Anlatım

Fransız Batı Afrikası (Fransızca: Afrique-Occidentale française, AOF), 1895-1958 arasında Batı Afrika'daki Fransız topraklarına verilen ad

Fransız Batı Afrikası toprakları Senegal, Fransız Ginesi, Fildişi Sahili ve 1899'dan başlayarak Dahomey'i de içine alan Fransız Sudanı'ydı Sudan'daki bazı topraklar 1903'te, Senegambia ve Nijer adı altında ayrı bir birim durumuna getirildi; bu bölge 1904'te Yukarı Senegal ve Nijer adını aldı Aynı dönemde Moritanya da Fransız Batı Afrikası'na katıldı 1909'da kurulan Yukarı Volta kolonisi 1932'de Fildişi Kıyısı'na, 1947'de ise yeniden federasyona bağlandı Yukarı Senegal ve Nijer'e 1920'den sonra gene Fransız Sudanı adı verildi 1958-60 yılları arasında Fransız Batı Afrikası içindeki koloniler bağımsız birer cumhuriyete dönüştüler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com