Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sığla, yetiştiriciliği

Sığla Yetiştiriciliği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sığla Yetiştiriciliği

Sığla - Sığla Nedir - Hamamelidaceae Yetiştiriciliği

Sığlalar Yetiştiriciliği

* Bilimsel Sınıflandırma

* Âlem: Plantae

* Bölüm: Magnoliophyta

* Sınıf: Magnoliopsida

* Takım: Hamamelidales

* Familya: Hamamelidaceae

* Cins: Liquidamber sp

Genel Özellikleri

Asya, Amerika ve bu arada ülkemizde de doğal olarak yetişmektedir 20 – 30 m kadar

boylanabilmektedir Kışın yaprağını döken, yuvarlak tepeli ağaçlardır

Gövde kabukları yaralandığında, balsam kanalları oluşur ve yaralardan sığla yağı denen kokulu bir sıvı akar Bu sıvı yan ürün olarak hasat edilir ve esansların ana maddesini oluşturur Yaprakları uzunca saplı, akçaağaç yaprağına benzer 3-7 dilimlidir Dilimlerin uçları sivri, kenarları hafif dişlidir Çiçekleri başak şeklindedir Meyveleri kapsül

durumundadır ve her kapsülde 1-2 tohum vardır Tohumlar kanatlıdır

Üretimi

Üretim yöntemi olarak tohum ya da daldırma ile üretilir Ama daha çok tohumla üretim kullanılır İlkbaharda tohum atılır Burada önemli konu sığlaların tohumları iki yılda

çimlenirler

Ekolojik İstekleri

Ilıman iklim bitkisidir Soğuğa duyarlıdır Nemli ve serin toprakları sever Bol ışık ister Ağır yapıdaki topraklara uyum gösterir

Peyzajda Kullanımı

Sonbaharda renklerinin güzelliği yönünden oldukça dekoratiftir Park ve bahçelerde tek ya da grup hâlinde kullanılır Bunların yanında hekimlik ve kozmetik alanında da bu

bitkiden yaralanılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com