Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
orchis, otu, salep, umbrosa

Salep Otu - Orchis Umbrosa

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Salep Otu - Orchis Umbrosa

salep otu nedir - salep otu nerelerde yetişir - salep otunun özellikleri

Memleketimizde en Toroslar'da bulunan salep otu: çayırlarda, aydınlık ormanlarda, seyrek fundalıklarda ve bayır yerlerde yetiŞir

Üç çeşidi vardır

1) Büyük salep otu (Orchis militaris)

2) Orta salep otu (Orchis mascula)

3) Küçük salep otu (Orchis morio)

Salep otunun anavatanı Anadolu'dur Bu kıymetli nebat buradan İran ve Güney Asya'ya, Batı'da ise bütün Avrupa'ya yayılmıştır Amerika'da yoktur Son zamanlarda Avrupa'da sür'atle azaldığından bir ülkede koruma altına alınmış, sökülmesi Şiddetle yasaklanmıştır

Boyu 60 cm'ye kadar yükselir Mayıs ve haziran aylarında çiçek açar Mor çiçekleri vardır

Salep otunun patates Şeklindeki 2 adet kökü topraktan çıkarıldıktan sonra itina ile temizlenir, iplere dizilerek kurutulur Bilâhare öğütülerek toz haline getirilir İŞte aktarlarda satılan salep bu tozdur

Salep otundan Protein, Karbonhidrat ve Kalsiyum'dan başka Cumarin adlı aktif bir madde vardır Güzel kokusunun sebebi bu aktif maddedir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com