Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çıngıl, güz, iğde, yemişi

Güz Yemişi - Çıngıl İğde

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güz Yemişi - Çıngıl İğde

Güz Yemişi Bitkisi - Güz Yemişi Hakkında - Güz Yemişi Nerede Yetişir

Dalları yanlara ve aşağıya sarkık, dağınık tepeli, 3 m’ye kadar boylanabilen kışın yaprağını döken çalılardır Sürgünleri genellikle dikenli, sarı kahverengi ve çıplaktır Yapraklar dar eliptik ya da ters yumurtamsı biçimde, 3-7 cm uzunluğunda, sivri uçlu ve dip tarafı kama şeklindedir Ayanın üst yüzü yıldız biçiminde kepeksi pullarla örtülüyken daha sonra bunlar dökülür, çıplaklaşır Alt yüzündeki pulların rengi ise gümüşidir Ayanın kenarı ondüleli, dalgalıdır İlkbaharda açan çiçekler, son yılın sürgünlerinin orta ve dip taraflarında bulunur 1-7 çiçek bir arada, bir sap üzerinde yer alır; güzel kokar Taç yaprakları sarımtırak beyaz renklidir Küre ya da yumurta biçiminde 6-8 mm çapındaki meyveler kırmızı renkli ve ekşi elma tadındadır

alıntıdır
Vatanı Çin ve Japonya’dır Kumlu topraklarda güzel gelişir Kuşlar tarafından taşınan bol meyveleri ve tohumlarının kolay çimlenmesi dolayısıyla Amerika’da istilacı bitkiler arasında yer almaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com