![]() |
Yasemin Çiçeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yasemin ÇiçeğiYasemin Çiçeği - Yasemin Çiçeği Nasıl Üretilir - Yasemin Çiçeği Hakkında- Yasemin Çiçeği Nerede Yetişir ![]() Akdeniz iklimindeki şehirlerimizde özellikle deniz kenarında dolaşırken hoş bir kokunun içinde kalıverirsiniz ![]() ![]() Sonunda beyaz çiçekleri farkedersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı kokular bazı renkler bazı sesler insanlarda algı değişikliklerine sebep olabilir bazı şeyleri hatırlamalarına algılamalarına yardımcı olabilir ![]() ![]() ![]() Anavatanı yeryüzünün en yüksek noktası olan Himalayalardır ![]() ![]() Latince adı Jasminum nudiflorum olan yaseminin beyaz mavi ve sarı renkte türleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu güzel kokuyu sürekli duymak için yasemin yetiştirmek isteyenler mevcut iki yöntemden birini kullanabilirler: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Üretim ortamı (kumlu-tınlı toprak karışımı) dezenfekte edilmeli böylece sağlıklı çelikler elde edilebilir ![]() - Üretim ortamında sıcaklık mümkün olduğu kadar stabil olmalı ve 18oC’nin altına düşmemeli - Üretim ortamında rutubet oranı sabit tutulmalı toprak kaymak tabakası bağlamamalı; - Sulamaya özen gösterilmeli şayet mümkün ise oransal nemi çok yükseltecek bir düzen kurulmalıdır (sisleme) ![]() - Üretim ortamı iyi gölgelendirilmeli (% 50) ve rüzgardan korunmalıdır ![]() - Üretim ortamı kışın bir plastik örtü ile örtülerek hafif ısıtılmalıdır ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Daldırma Ocak ayından Mayıs ayına kadar yapılabilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçücük de olsa ilgilenebileceğiniz bir bahçeniz varsa ve yaşadığınız yerin iklimi müsait ise kendinize bir yasemin hediye etmelisiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|