Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaçlarda, aşılama, yapılır

Ağaçlarda Aşılama Neden Yapılır

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağaçlarda Aşılama Neden Yapılır

Aşılama - Ağaçlarda aşılama ne için yapılır - Ağçalarda aşılama hakkında - Ağaçların cinsini iyileştirmek için yapılan aşılama
Aşı ağaçların cinsini iyileştirmek, daha iyi cins meyva almak için yapılır Çünkü, bahçemize diktiğimiz bir meyva fidanı, aşılı değilse, büyüyünce yabanileşir; iyi cins meyva vermez olur Dikilen fidandan yenebilecek, iyi meyvalar almak istiyorsak, ya fidanı aşılatmalıyız, ya da önceden aşılı fidan almalıyız Bunun dışında, ne yapsak iyi meyva yetiştiremeyiz Aşı olmasaydı, meyvacılık dünyanın en kolay işi olurdu, Meyva bahçesi sahiplerinin düşündükleri ilk şey fidanlarını aşılatmaktır

Aşılatmanın bir başka amacı da, değişik, çeşitli meyvalar elde edebilmektir Örneğin, «vaşington» tipi portakal yetiştirmek için, herhangi bir portakal ağacına bu ağaçtan alınan parçanın aşılanması gerekir Aşılanan portakal ağacı «finike» cinsiyse, bundan ince kabuklu «finike vaşingtonu»; yafa cinsiyse de, kalın kabuklu «yafa vaşingtonu» yetişir

Aşı, doğrudan doğruya yabani ağaçlara da yapılabilir Bir yabani ağaca aynı familyadan bir başka ağaç aşılanırsa, aşılanan ağaç o ağacın meyvasını verir

Ayrıca, kimi cins meyva ağaçlarına başka cins meyva ağaçları da aşılanabilir Hangi ağaçlara ne gibi ağaçların aşılanabileceğim aşağıda görüyorsunuz:

Şeftaliye: Kayısı, erik, badem

Ayvaya: Malta eriği, muşmula

Eriğe: Şeftali, kayısı, badem

Elmaya: Armut,

Zerdaliye: Kayısı, şeftali, erik

Vişneye: Kiraz

Ahlata: Armut, muşmula, ayva

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com