Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kütahyaeskişehir, muharebesi, sonucu

Kütahya-Eskişehir Muharebesi Sonucu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kütahya-Eskişehir Muharebesi Sonucu

Kütahya-Eskişehir Muharebesi - Kurtuluş Savaşı Batı Cephesi - Eskişehir Muharebesi Tarihi - Kütahya Eskişehir Muharebesi Sonuçları

Yunanlılar IIİnönü Savaşı'ndan sonra, Türk ordusunu yenmek için daha fazla asker ve silaha ihtiyaçları olduğunu anladılar Bu yüzden gerekli hazırlıklarını yaptılar Türk ordusunun kendisini toparlamasına fırsat vermeden saldırdılar Eskişehir-Kütahya Savaşları sonunda Türk ordusu Milli Mücadelede ilk ve son yenilgisini aldı

Sonuçları:

1 Afyon, Eskişehir-Kütahya Yunanlıların eline geçti

2 Türk ordusu daha fazla kayıp vermemek için Sakarya Nehri'nin doğusuna çekildi

3 Düzenli ordunun varlığı tartışılmaya başlandı Kuva-yi Milliye'nin yeniden kurulmasını isteyenler oldu

4 TBMM'nin Ankara'dan Kayseri'ye taşınması tartışılmaya başladı

5 Mustafa Kemal Paşaya Başkomutanlık yetkisi verildi Üç aylık bir süre için meclisin bütün yetkileri Mustafa Kemal'de toplandı

Başkomutanlığın Sonuçları :

-Başkomutanlık görevi ile, Mustafa Kemal meclise ait yasama, yürütme ve yargı yetkilerini kendinde toplamış oldu

-Mustafa Kemal, Erzurum Kongresi öncesi bıraktığı askerlik görevine yeniden döndü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com