Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, kolyos

Kolyos Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kolyos Çiçeği

Kolyos Çiçeği resimleri - Kolyos Çiçeği hakkında
Yaprak güzeli de denen kolyoslar evlerimizde sıkça yetiştirdiğimiz çiçeklerdendir Güneşli pencereleri çok sever Ömrü kısadır ama çeliklerinden kolayca yetişir Arada bir tazelenmesi iyi olur Yeni bitkilerinizi uç filizlerini kopararak daha yoğun ve çalımsı bir forma sokabilirsiniz Çiçek açınca bunları da hemen koparın Çok değişik çeşitleri üretilmiştir

ÖZELLİKLERİ:

ISI: Oda sıcaklığı idealdir

IŞIK: Bol ışık sağlayın Yazın öğle güneşinden koruyun

SULAMA: Toprağı daima nemli olmalıdır Kışın suyu biraz azaltın Ilık ve mümkünse yumuşak su kullanın

NEM: Nemli hava şarttır Sık sık yapraklarına su püskürtün

İlkbaharda bitkiyi derince budayın ve saksı değiştirin Bu sırada çeliklerinden çoğaltabilirsiniz Bulabilirseniz tohumdan da kolaylıkla çoğalır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com