Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahçeleri, bitkileri, terrarium, şişe

Terrarium Şişe Bahçeleri Bitkileri

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Terrarium Şişe Bahçeleri Bitkileri

Bootle Gardens Bitkileri - Terrarium Şişe Bahçeleri - Şişe Bahçeleri Bitkileri

Terrarium Şişe bahçeleri bootle gardens

Bitkilerin çeşitli şekil ve boyutlardaki cam kaplar içersinde yetiştirilmesi "terrarium" olarak tanımlanır Tıpkı balıklar için oluşturulan yaşam ortamı akvaryumlar gibi, bunlar da bitkilerin minyatür yaşam ortamlarıdır

Bunların en küçükleri olarak çeşitli cam kavanozlar ve şişeler içinde yetiştirilenlere "şişe bahçeleri (bootle gardens)" büyük cam muhafazalar içinde yetiştirilenlere ise "terrarium" tabir edilmektedir Bugün cam kavanozlar içinde olanlar yanında çeşitli tipte ve bazıları üstü açık olması dolayısıyla bu kategoriyi pek karakterize etmeyen, küçük minyatür köprüleri, patikaları, kayalıkları, göletleri, tepe noktaları ile minyatür bahçeler de yarı terrarium halinde bazı tesislerin giriş ve geniş atriumlarında hizmet vermektedir

Önce bu grup bitkilendirmenin en basiti olan şişe bahçelerini ana hatlarıyla ele alalım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com