Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pittosporum, yetiştiriciliği

Pittosporum Yetiştiriciliği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pittosporum - Pittosporum Nedir - Pittosporum Yetiştiriciliği

1Genel Özellikleri

* Bilimsel Sınıflandırma
o Alem: Plantea
+ Şube: Magnoliophyta
# Sınıf: Magnoliopsida
* Takım: Rosales
o Familya: Pittosporaceae
+ Botanik Adı: Pittosporum
# Türkçe Adı: Pittosporum

Tropik Asya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika’ da doğal olarak yaşar Her dem yeşil, ağaççık veya çalı formunda olan bitkilerdir Yaprakları almaçlı veya çevrel dizilişlidir

Resim 1: Pittosporum’ un genel görünüşü ve çiçek yapısı

Çiçekleri sürgün ucunda, tek veya şemsiyemsi salkım kuruluşundadır Çiçekleri güzel kokulu, taç yaprakları 5 tanedir Çanak yaprakları serbest veya alt bölümleri birleşmiş ve arkaya doğru kıvrılmıştır

2 Üretimi
Tohum ve çelikle üretimleri yapılır
Çimlenme kolay olduğundan tohumla üretimleri kolaydır Tohumlar bir torbaya konup 1–2 saniye sıcak suya tutulursa çimlenme oranı daha da artar Uygun koşullarda ilkbaharda ekilen tohumlardan, sonbaharda 30 cm boyunda bitkiler elde edilir Çelikle üretimde sürgünler pişkinleştikten sonra yarı odun çelikleri alınır Alınan bu çelikler % 8’lik toz veya 4000 ppm’ lik IBA ile muamele edilerek sisleme altında köklendirilir Köklenen çelikler küçük saksılara veya torbalara dikilerek soğuk seralara alınır İlkbahara kadar burada tutularak soğuklardan muhafaza edilmiş olunur

3 Ekolojik İstekleri
Yetişme istekleri bakımından ılıman iklimleri sever Kuraklığa ve deniz soğuğuna dayanıklıdır Ancak şiddetli donlardan zarar görürler

4 Peyzajda Kullanımı
Park ve bahçe düzenlemelerinde gruplar halinde veya tek tek kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com