Cordylıne Frutıcosa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cordylıne FrutıcosaCordylıne Frutıcosa - Cordylıne Frutıcosa Bitkisi - Cordylıne Frutıcosa Bitkisi Hakkında CORDYLINE FRUTICOSA (Kordilin) Aydınlık, direkt güneş ışığı almayan yarı gölge ve nisbi nemi yüksek yeri sever Gelişme döneminde 18-24 °C, kışın 15-18 °C ısı ister Yazın kireçsiz su ile bolca sulanmalı ve yapraklara su püskürtülmelidir Tohum, çelik ve ayırma ile üretilebilir
|
|
Cordylıne Frutıcosa |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cordylıne FrutıcosaCordylıne Indıvısa - Cordylıne Indıvısa Bitkisi - Cordylıne Indıvısa Bitkisi HakkındaCORDYLINE INDIVISA (Kordilin) 3-8 m boyunda, dikine büyüyen bir gövdeye sahiptir Tepede 1-2 m uzunluğunda, koyu yeşil ve kılıç şeklinde yaprakları bulunur Bunların ortasında kırmızı veya beyaz renkte ana damar vardır Beyaz çiçekleri 60 cm büyüklüğündedir Çiçeklenme zamanı yaz mevsimidir Anavatanı Yeni Zelanda'dır İyi drene edilmiş ve gübrelenmiş toprak, bol güneşli ortamlar uygundur Düzenli sulama ister Dış mekanda korunması gerekir Minimum sıcaklık isteği 0 °C'dir
|
|
Cordylıne Frutıcosa |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cordylıne FrutıcosaCodylıne Termınalıs - Codylıne Termınalıs Bitkisi -Codylıne Termınalıs Bitkisi Hakkında CORDYLINE TERMINALIS (Kordilin) Daimi yeşil ağaç veya çalı formunda bitkilerdir Yeşilin değişik tonlarındaki yapraklara göre birçok varyetesi bulunmaktadır Bu yapraklar, parlak çizgili, kenarları mor veya krem renkli olabilir Beyaz, krem ve kırmızımsı çiçekler 330 cm'lik saplar ucundadır Anavatanı Güneydoğu Asya, Avustralya, Pasifik Adalarıdır Işığı sever, ama direkt güneş ışığından hoşlanmaz Uygun rutubet ve sıcaklık (kış ortasında en az 10-12 °C) ortamında tutulmalıdır Turbali ve humuslu toprakları sever Yazın sık sık sulanmalı veya püskürtmeyle nemlendirilmeli, kış aylarında çok az su verilmelidir Ana sürgünden 5-10 cm'lik parçalar halinde kesilerek çimlenme kaplarında 21-24°C sıcaklıkta, her yaprak gözünün köklenmesine kadar bekletilir Ayrıca, kök sürgünü kullanılarak veya havai daldırma metoduyla da üretilir
|
|
|
|